Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny nationalsång, pling plång....




Litet kast

Samhällskroppen
gör litet kast
med mänskliga
lemmar

avvisar oönskat
exkrement
lagstifar bort odörer
avgiftsbelägger det relativa

du gamla du fria
sålt pantsatt reat bort
av förmögen samhällstopp

tredjedelen överbliven
kastmärkt tandlös bortvisad
och utanförskapad

de tjusiga orden
till trots

08.06.05

 

Lyssna gärna medan du läser:
http://www.youtube.com/watch?v=rf36v0epfmI

 

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 668 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-07 10:23



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
viktiga ord!
2008-06-14

  katt.inc
Bitska och braiga Lena som så klarsynt redogör för hur vårt samhälle skjuts i sank. Tack för denna skarpsynta nationalsång. Pling, plång...
2008-06-09

  aftermath
högaktuellt ämne du tar upp här
svårt att inte uppröras om de \"beskärningar\" som väntar
mycket viktiga rader som engagerar
bravo!
2008-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman