Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Laurentius Tango!


INSKRIPTION

denne lagerkrönte man
är ingen hjälte
han är snarare en form
av antites
mannen bär en inskription
uppå sitt bälte
om du kommer honom riktig nära, läs!
kanske kan du komma
gåtorna på spåren
om du vill, har tid
och tycker det är värt
att förgylla dessa
sista jordeåren
och att hylla
något av det han har kärt
det skall till engagemang
om man vill tyuda
texten som står ristad där
i midjehöjd
du som strålar och som tindrar
som vill pryda
den förgrämde skaldens liv
med ögonfröjd
denne lagerkrönte man
är ingen hjälte
inte någon som bjuds kaffe
i bersån
alla sjöslagen
då alla borden välte
uteblev den lagerkrönte mannen från
det finns ingen stor bravad
att applådera
ingen insats som är värd
en guldpokal
nej, man frestas snarare
att nedvärdera
det han åstadkommit här
som pekoral
när han kommer gåendes
vill du fly fältet
men om du till äventyrs
dock stannar kvar
kan du varsebli
en inskription i bältet
något endast han
och ingen annan har

LARZ GUSTAFSSON 080614




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-14 08:08



Bookmark and Share


    Birgitta Wallgren
En text som man blir nyfiken av.
2008-06-14

  Elaine.S VIP
Har man insikter om sig själv...så är man en hjälte.
2008-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP