Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jaget är en mycket gammal människa, redan på fjortonhundratalet då jag blott var en liten åsna... nu är jag en något större


Något litet om min mamma







Jag älskar min mamma
min pappa
alla mina syskon
alla deras barn
barnbarnsbarnbarnsbarn

men allra mest älskar jag min mamma
hon äger en sådan charm
så du skulle bara veta, Petra

om du blott fick en skymt av
hennes storhet
då skulle du baxna
närapå gå i tusen bitar
av ren och skär avund

min mamma är en sådan där skön typ
som det går att vara i samma rum som
utan att det märks att någon av oss
är där

det gäller faktiskt alla som kommer dit
alla bara finns och samtidigt...
är det som om rummet aldrig tar slut

jag vet, jag babblar
men jag blir sån när jag äter jordnötter
tänker på min mamma
eller bara inser att solen och dess sken
bara är en liten del av alltsammans




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-16 10:42



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Förlåt, ädla lodjur, men ett tillägg till Ewa-Britts kommentar: Är det bara finskan som bryter mot mmmmmmm-principen: Äiti ...(Stavas det så?). Tackpå förtass för att du upplät ytan, lo!
2008-06-16

  Gunwale VIP
Skapelsen är vacker - hur den än gick till. Och inte minst det pågående resultatet av den pågående skapelseprocessen. Har man tur hinner man se ett par fina saker, drar slutsatser om resten, skapar något litet...
2008-06-16

  Bissen
vilken underbar hyllning till din mor!!! Blev jätteglad av att läsa denna...
2008-06-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag tror att ordet
mamma finns i nästan
alla språk, läs här:
Port. Mamä
Hol Mama
Tyska Mama
Franska Maman
Itl. Mamma
USA, barnsp. Mamma
Ung. Mama
Dessa kom jag på nu,
men visst är det fantastiskt
när man tänker på detta, måste
man ju bara tro på, att en gång
hade vi människor ett gemensamt
språk... .. .
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP