Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HYENA

att slitas sönder inifrån
att hänga i en skör tråd
eoner från idyllens lilla
ombonade sörgård
en ensam kamp som bara den
förstår som kastats mellan
förtvivlans mörker, hoppets ljus
och farligaste fällan

det dansas ingen ringdans här
på dessa svedda slätter
här spelar inga leenden
i ljumma, ljusa nätter
istället hittar kölden in
den mördar åkerns gröda
och hindrar mycket effektivt
min källa från att flöda

när nordanvinden släcker
alla facklorna vi tände
så ska det brytas upp från
armod, missmod och elände
mot nya, djärva mål
där inga klagovisor ljuder
en ensam kämpe står där kvar
med ord han själv förbjuder

LARZ GUSTAFSSON

080617




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-06-17 19:17



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Kamp och smärta men ändå inte uppgivet...
2008-06-17

  Larz Gustafsson VIP
För mig är det alltid för sent.
2008-06-17

  TotaltIngenting
riktigt, riktigt bra skrivet!!!
2008-06-17

  Inkarasilas
Intressant avslut, du har ett jävla flöde i dina dikter, sträcker ut sig och forsar fram. Hyena, som sagt var intressant.
2008-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP