Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En misslyckad brudvals som ingår i projektet "Tonsatta Göteborgsvitsar".

Ett två tre, ett två tre, ett två tre, ett två tre... 




Frieriet (i repris)


1
På Ramberget, på Hisingen
en ljuvlig sommarkväll
satt Kal och Ada tätt ihop
på en grönsvart, virkad fäll

De njöt varandras sällskap
och tog en liten dramm
ur flaskan som en törstig Kal
ur byxfickan drog fram.


2
På Ramberget, på Hisingen
en puss som smaka´ snus
och öl. Men ändå hamna
Ada i ett saligt rus.

”Dô Kal” sa Ada, nu med ögon
tindrande som bloss:
”Säj, tycker inte du som jag
att vi skall gifta oss?!”


3
På Ramberget, på Hisingen
med kubben i sitt knä
sa Kal ”Det låter bra men
jag får ändå svara nä.

Det skulle vi ha gjort
för länge, länge se´n, förstås
för vem finns kvar i livet nu
som skulle välja oss?”


4
På Ramberget, på Hisingen
det drog en iskall vind
när Adas örfil träffa prick
på Kålles vänstra kind.

När solen sjönk allt djupare
långt bortom Göta Älv.
Och hur det blev med äktenskapet
får du gissa själv.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-22 09:38

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Så sa nog Ada:Gå du och bada...applåder Calle
2008-06-22
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP