Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Alex...


Öppet hav

Det finns en känsla av att segla på okänt vatten
Du vet inte var du är
Du vet inte vilken kurs du seglar
Du vet inte hur du ska läsa ditt sjökort
Du vet inte viken avdrift du har
Du vet inte hur fort strömmen går
Du vet inte vilken kurs strömmen har
Du vet inte var land finns
Du vet inte hu vädret ska bli
Du vet inte var grunden ligger

Du vet inte vindens riktning
Du vet inte vindens styrka
Du vet inte vad klockan är
Du vet inte var norr är
Du vet inte hur länge du har seglat
Du vet inte var du började din resa
Du vet inte när du kommer fram
Du vet inte ens din destination
Du vet inte ingenting utom några få saker

Du vet att din båt inte kommer att svika dig
Du vet hon inte kommer att kapsejsa
Du vet att hon kommer leda dig rätt genom stormar och stiltje
Du vet att du kan lita på henne

Om du inte fattat det än så handlar inte den här dikten bara om hav och båtar
utan om kärleken och dig, min egna båt




Fri vers av AnnaEss
Läst 548 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-23 16:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AnnaEss
AnnaEss