Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ungefär så här skrev en vän till mig, för länge sedan, jag led, jag led, av att läsa eländet för visst är det väl ojämnt om än det rimmar här o där här återgiven efter inhämtat tillstånd


En fruktansvärd text, fruktansvärd...








Hör pöbelns larm
där höjas röster fort
där höjer sig en barm
där ståtar jaget i sin lort

trumpeters dån och fina lir
skall väl minna om stortidsdar
om gammalt, om empir
glans åt pampig musik, en fanfar

gråt ej nu gatans barn
det båtar bara illa
så är livets grottekvarn
på dess stigar skall vi trilla

spill inga tårar för gamla tider
gräm dig ej för gårdagars slit
allting löser sig vad det lider
framåt kommer vi alla bit för bit




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-28 21:08



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Precis.
2008-06-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP