Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KÄNSLIG SJÄL


men om mysteriet är en myt
vad har vi då att drömma om
och spänna våra klarblå drömmarögon i?
då finns det inget där för oss
vart vi än går och ser oss om
vi får sitta med en textlös melodi

det går en känslig själ på stan
försjunken i funderingar
han ställer samma frågor om och om igen
han går vid sidan om Guds plan
och samma sjuttiotalsgitarr
som stämmer upp musiken ifrån fienden

här fladdrar vackert hår i vind
som bär ett varsel om en vår
här glittrar sol i mörkbrunt ögonpar
här läggs hans kind mot hennes kind
medan en ensam torkar tår
här brinner lust hos tätt ihopslingrade par

jag låter skägget växa
och biter mig fast i reviret
jag släpper ytterst sällan
in någon under visiret
det går ett saltat budskap
rakt igenom det hela:
"det är gudomligt att förlåta
men det är mänskligt att fela"

men om mysteriet är en myt
blir kanske allting lättare
och kanske kan begreppen redas ut?
och då behöver detta språk
ej någon översättare
å andra sidan tar all spänning slut

för om mysteriet är en myt
dör det romantiska med den
och alla blommor vissnar i min vas
jag tror att själva kittlingen
finns nedlagd här i skapelsen
och var jag när själva jordegrunden las?

LARZ GUSTAFSSON 080225




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 520 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-06-29 09:32



Bookmark and Share


  mare VIP
...bra tankar..............
2008-06-29

  Elaine.S VIP
Betraktelser och frågor ,värda att fundera över..
2008-06-29

  coffe
underbar och stark//c
2008-06-29

    ej medlem längre
Underfundiga funderingar.
2008-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP