Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vem sörjer allt socker vi dränkt

 

du läser upp titlar i telefon
dom ger en längtan härifrån
ett café någonstans på söder
där vi tar itu med våra öden
vi släcker törst med syra och salt
vi inbillar oss att vi har en chans
men när våra leenden fallit bort
i min strupe är det allt för torrt
vi har förlorat alla ljud
alla vackra och underbara ljud
det var dom som gav en känsla av förut


vi lekte med elden, brände oss ännu mer
vi bröt alla löften så vi kunde skapa ännu fler
mitt i all nostalgi så lever en magi
det skapar ett särskilt lugn
och det väger otroligt tungt


men när caféet har stängt
vem sörjer allt socker vi dränkt
vem sätter prägel på ett överskattat söder
där vi skulle fullborda våra öden
men med rödsprängda ögon och barnslig elegans
så insåg vi att alla inte får samma chans


du läste upp titlar i telefon
men vi är sedan länge borta härifrån




Övriga genrer av Mike
Läst 588 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-07-04 17:03



Bookmark and Share


  Membran
texten rör mig djupt. jag kan nästan förnimma att jag varit där, gjort just det. det har jag inte, och det är vad som fascinerar mig. ditt språk och enkelheten gör dig fantastiskt bra.
2009-09-15

  Lilla My* VIP
Kanontext!! Har du tonsatt än???
2008-07-09

  Proton
Mycket snyggt, när jag läser den så är det nästan som att läsa en sångtext skriven av Kent. Och visst berör den, för även om mina stunder inte spenderats på söder så finns det ett slitet kafé med precis samma gamla minnen.

"vårt dumma korståg mot en lika korkad stad"
2008-07-05

    Knasboll
den här tycket jag mycket om!!
älskade biten "vi bröt alla löften så vi kunde skapa ännu fler" xD

en solklar applåd och helt klart bokmärkt!
2008-07-04

  VildLilja
Barnslig elegans! :)

"vi lekte med elden, brände oss ännu mer
vi bröt alla löften så vi kunde skapa ännu fler" - Snyggt!
2008-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Mike
Mike