Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Råckstarondellen

 

finns det platser där man kan andas?
där luften är sval men rummet är varmt
finns det solsken i mitt mörker?
som vanligtvis är permanent

jag röker mina cigaretter
fyra åt gången ger de mig
fast min ångest kräver fler
fingertopparna är numera gula

jag har gott om utrymme
och oftast får jag min sömn
ibland väcks jag på natten
av rösterna som förstör
radion står på dygnet runt
det är det enda som rår på

Råckstarondellen hänför mig
en gång i tiden körde jag bil
nu är det några andra bakom ratten
jag håller mig krampaktigt kvar




Fri vers (Fri form) av Mike
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-28 18:56



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Jaa denna 'finurliga'dikt
Skänker eftertanke!
De som är kvar på
Banan o de som
Står utanför o
Ser på" med
några andra
bakom
ratten"
;)
2021-08-28

  Lilla My* VIP
Dikten sätter igång väldigt många tankar om livet, dess värde, värdighet och att det trots allt kan finnas små, små andningshål och solsken i ångest och mörker som här Råckstarondellen. Ja, verkligen stark text!
2020-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Mike
Mike