Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godismonster

En blick på godispåsen och jag känner hur murarna rasar
Ett geléhallon, och första striden är här
Ett krasande chips i munnen, än är kriget ej förlorat.
Men jag vet vad som ska ske.
För när murarna rasat, när jag gett med mig en smula,,
när viljan att njuta NU överskuggar viljan att kämpa emot,
då är kriget verkligen strax förlorat,
då är skålarna alldeles strax alldeles tomma.
Och det enda spåret efter kvällens blodbad är några få smulor i botten av påsen.

En blick på den tomma godispåsen och jag känner hur murarna åter borde byggas upp.
Men till vilken nytta? Det bor ett monster här inne som kan riva murar i sin jakt på ett enda geléhallon. Ett monster som inte tar någon hänsyn till vad jag egentligen vill, vad jag kämpar för. Ett monster som vinner alla strider, och som tömmer skålar i ett nafs, för att sedan återvända till sin grotta för att gömma sig från skammen och skuldkänslorna.

Jag undrar när monstret vaknar nästa gång?




Fri vers av jOhannanas_
Läst 299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-13 23:32



Bookmark and Share


    OrkaHaEttNamn
Bra sätt att beskriva din passion på
2008-07-13
  > Nästa text
< Föregående

jOhannanas_
jOhannanas_