Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Östersjön i våra dagar är inte precis enHångers källa (ligger på Gotland oc hinspirerade till författandet av Den blomstertid). Det kostar 85 kr att köpa en betalpåse att slänga blandade sopor i, om man är så pantad att man går och samlar skräp på strande


Ångers källa

Av innanhavet vaggat, i den bräckta blekgrå sjön
likt akvarellen vilar ön. Jag ber en morgonbön

för stranden som besåtts av en modern teknik.
Nya oljeväxter frodas ibland stenen i min vik.

Jag hukar mig och plockar nattens flaskpostskörd av PET.
Och frågar nu: Vart kan jag väl eftersända det?





Fri vers av Ingegerd Carlsson
Läst 263 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-14 18:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd Carlsson
Ingegerd Carlsson

Mina favoriter
kanske är det bara jag