Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den vi hälsar är förstås den som skrivit om barn och bygd i långa tider, med speciell utgångspunkt från leksaker och Karls stad, Folke. Om du skulle ha vägarna förbi kan du förstås forska i saken eller bara göra vad folke gör mest.


Vi som är på semester hälsar dig*






En gång för mycket länge sedan bodde det en man i Karls stad. Han hette Folke och han hade där ett leksaksmuseum. Dit kom det skolklasser och andra besökare i många år. Men vad hade han väl för det? Fina egna barn och många fina upplevelser förstås. Folk kom långväga ifrån och då inte bara på semester. Numera går det båtturer för turister längs klarälvens flodarmar och runt i kring i Karls stad och leksaksmuseet är nedlagt. Kvar finns ändå Värmlands museum och det är förstås en ringa tröst.
En gång för mycket länge sedan fanns det ett visst intresse för gamla tider och de som går omkring och tror att flydda tider är detsamma som alldeles glömda tider, de biter sig förstås i tummen.


(Detta länge sedan handlar förstås om det gamla ärevördiga nittonhundratalet och fram till cirka år tjugohundrafem)




*när gladiatorer på arenan skulle slåss på liv och död, med och mot andra människor o dessutom mot djur, då ropade de först till Caesar orden
'Hell Caesar, vi som skall dö, hälsar dig'




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 228 gånger
Publicerad 2008-07-15 13:12



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Nej flydda tider är inte glömda - de bor i våra hjärtan
2008-07-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP