Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kände att det var ett tag sen jag skrev något. Inte helt nöjd med den, men det får duga.


Bakom blå ögon

Ett fotografi, ålder obestämbar

en ung kvinna, ljushyllt,

tittar upp under en svart stråhatt;

den släta pannan vilande i skugga.

Vad döljer sig bakom blå ögon?

Mognad bortom de levda åren,

sorg och ensamhet i den

mörkt blågrå irisringen.

Häftighet med ungdomens

temperament och vilda känslor

i de ljusaste himmelsblå

glimtarna av kvicksilver.

En komplex karaktär,

mångfasetterade sidor

ryms i skiftande strimmor

av blågrått och gråblått.

Och de djupaste,

allra mörkaste skrymslen

i den svarta pupillens

mystiska bottenlösa avgrund.

Så mycket mer finns där,

bakom blå ögons spegel,

än vad första anblicken ger vid lag

i fotografiets hattskuggsdunkel.




Fri vers av Emma Norlin
Läst 582 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-05 18:55



Bookmark and Share


  Emil Sundqvist
Tycker denna var rätt bra! Skål!
2008-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Emma Norlin
Emma Norlin