Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att dö en vacker förmiddag

Kras
Ett tortillachips
Smulor på golvet
Äsch, jag tar upp det när jag orkar

Kras
Mitt hjärta
Blod på väggarna
Äsch, det där är för jobbigt att städa upp
Blodet stelnar så småningom
Snart slutar det bulta
då kan ni sova ostört om nätterna

Lättare än vinden
Mina händer vilade på tangenterna
Fåglarna sjöng
Inga händer rev eller slet
Du slet
Rev
Förstörde med alla dina krafter

Tomt innanför
Något slags eko
Biverkningar du oftast ignorerar
Synål och orange tråd
Det fanns inget annat
Nålen är trubbig
Tränger inte igenom alla de lögnerna
mitt hjärta burit
Jag var aldrig något vidare i syslöjden
Då hade jag ju vänner som kunde lappa ihop
sicksacka så det satt stabilt
sy ihop sådant som gått upp

Mitt hjärta höll inte längre ihop
Gapade mellan trasiga sömmar
Jag kan inte första hjälpen heller

Äsch, andas är överskattat




Fri vers av Sara Lundell
Läst 343 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-12 00:22



Bookmark and Share


  Il poeta della luna
Gillar ordval och tempo!
Gillar tanke och känsla!
Det är en text där man rycks med,
och tvingas känna något,
bravo!
Gillar
"Blodet stelnar så småningom
Snart slutar det bluta"
- stor innebörd i dessa små ord !
*applåd*

Patrik [läs gärna någon av mina senaste]
2008-08-12

    Oprofessionell
''Kras
Mitt hjärta
Blod på väggarna
Äsch, det där är för jobbigt att städa upp
Blodet stelnar så småningom
Snart slutar det bluta
då kan vi sova ostört på nätterna''

ååh och sista raden, den liksom fångar upp mig.
titeln får mig mer att tänka på en kärlek som dör än en människa dock. men jag gillar det, att den har ganska mycket utrymme som gör att man kan tolka texten lite som man själv vill
2008-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Sara Lundell
Sara Lundell