Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En skröna är en berättelse som gärna skulle ha velat göras film av och då få kallas för verklighetsbaserad... den här skrönan har skrivit sig själv


En skröna att tas på blodigt allvar





...igår såg en vän till mig
en pensionär dricka kaffet från sitt fat
hälla resterande kaffe
tillbaka i koppen och rapa ljudligt i hennes öra
när han gick förbi
för att låna nyckeln till caféets toalett

så akta dig noga för pensionärer
en dag om du har otur
blir du en själv och det vore väldigt olyckligt
för de andra pensionärerna
som nu för tiden är i din egen ålder...

på en lapp i tunnelbanan
eller i bussen
sitter det ibland en klisterlapp med orden...

sitt medan du är ung
så du orkar stå
när du blir gammal...

jag tror det var Tove Jansson
som myntade det odödliga citatet
kanske gjorde hon det redan som ung?




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 302 gånger
Publicerad 2008-08-16 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP