Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIT MÄNNISKOR INTE NÅR

augusti är mognadens månad
varför mognar inte jag?
kanske blir någon förvånad:
"tänk att han är så pass svag!"
det är värre: jag är usel!
det är ingen hemlighet
jag har brister
flera tusen
plus min aggressivitet

vad är det då som gör
att jag inte tappar tråden?
vad är det som bevarat mig
genom alla år?
jag vågar faktiskt påstå
att det är nåden
som når dit människor inte når

vem är Han som ser så djupt fast
Han sitter så högt upp?
vem är Han som har mitt själsliv
under rannsakningens lupp?
Han är Den som skapat alla
oss som bor på denna jord
Han vars rike ej kan falla
och som alltid håller ord
finns det något som är större
än Den Allsmäktiges makt?
och Han ger Sig inte förrän
allt är Honom underlagt

i oktober faller löven
en förmultning äger rum
och uppståndelsen om våren
är som havsvågornas skum
ty den kröner själva verket
som en krona eller krans
om jag mognar eller inte
vet jag dock att jag är Hans

LARZ GUSTAFSSON 970805 Vid Sätraängarna.




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-17 23:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En analys över livets svaghet och brister och insikten att allt beror av Guds nåd!
Fint formulerad, välskriven dikt!
2018-08-08

  anits VIP
Vackert och så sanna ord
underbart att läsa
2008-08-18

  Elaine.S VIP
Insiktsfullt och utlämnande...och det är sant
"att det är nåden
som når dit människor inte når"
2008-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP