Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Storebror ser deg samfunnet er her!


La ikke solen skinne på meg!




I mørke kjellere
under grunnen har han sitt Revir
Tusener av linjer møtes
Skjebne tunge mørkemenn
sjekker, når kom han hjem?
Hva sa han?
Hva mener han?
Hvem snakket han med?
(Ja si det!)

Er han en av våre?
Er han til å stole på? Eller er han en av dem som truer folk og hjem?
Er han "Intelligent" og lur?
Er han en av dem
som står for tur?

De lytter, lytter, dag og natt
Hva er det nå den fyren skal ha sakt?

De har det lange rader står mappene som spader
Hvert lite ord fra hver suspekt
kan brukes når det passer inn
Hva sa du? Frekt?
Nei frekke det er de
som ikke mener slik som vi!

Det er nemlig vi som vet vi som styrer vi som har forbindelser
med alt som teller

Å være en av oss
som lever under grunn
Som legger ordene til rette
Vi kan jo alt om dette
Det er vi, bare vi som bestemmer
og slik skal det bli

Forrædere! Forrædere!
som ikke kan forstå
Landet`s interesser
er hva vi tenker på
Og landet det er oss
De andre er kun fylt av tross

Nå har vår Kjære Gud
som alltid er mit uns
tatt roret i sin hånd
Styrer støtt og sikkert
mot den nye tid
Et tusen årig samhold
av høyeste verdi!
|
Vi brave menn og kvinne
vil alltid vinne
under våres faner
Vi er der før du aner!

Når våre unge menn
marsjerer i den rette takt
bøyer alle kryp som rundt oss er
i avmakt for den stolte hær

Nå letter ørnen atter
fra sin hekkeplass
Setter kursen mot det blå...
Seiler stolt hen over land og folk
Kysser solen med sin vinge
Alt det svake vil den tvinge

Snart smiler solens kors
igjen som før
Og all kritikk
den smuldrer hen
og dør
Vi er på vei
Den nye bolk
Vi blir igjen
"Fritt Folk"!




Fri vers av Øivind Armand Halvorsen
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-08 23:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Øivind Armand Halvorsen
Øivind Armand Halvorsen