Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blygsam introduktion

Vistelsen var berikande, att dela på, läsa vid, röra med.
Att räddas ifrån idrotten.
Vi tröstade varandra på en uteservering i staden, du och jag mamma.
Vi var sjörövare i en båt i ett vardagsrum. Vi drack te på en ärvd stol
Vi ritade giraffer i profil och glada toner i rött, Vi behövde inga änglar.
Vi var dom
och jag tänkte:poesi är de ord jag själv vill ha!


samället har inget behov av våran fantasi

betoningen ligger idag på att fostra förståndet
till vetenskaplighet och rationalitet


-om folk ändå hörde
och slutade lyssna så förbannat




Övriga genrer av vega lando
Läst 512 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-07-28 13:39



Bookmark and Share


  Daemon
"samället har inget behov av våran fantasi
betoningen ligger idag på att fostra förståndet
till vetenskaplighet och rationalitet
-om folk ändå hörde
och slutade lyssna så förbannat"

Underbart konstaterande.
2006-02-10

  RobertD
Så är det. Det finns inte plats längre för skapande och tokigheter, lek och galenskap. I skolan får vi lära oss naturvetenskap, matematik, att skriva etc. Men aldrig att vi får lära oss det viktigaste, hur man lever ett liv...
Bra skrivet! Du väcker tankar till liv! /Robert
2005-08-26

  stronza
vaddå "bara ord"? Poesi definitivt i mina öron! Nu verkar det dessutom som om man ska skriva poesi i kommentarena, med tanke på nedan, så bra skrivet även du Michele.
2005-08-04

  Markattan
Inte alls blygsam, utan en mycket läs- och tänkvärd introduktion.
2005-07-31
  > Nästa text
< Föregående

vega lando
vega lando