Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av Rumäniens främsta poeter, NINA CASSIAN, som skriver underbart oblyg, inte bara om passionen och hängivenheten . Minst lika ofta skriver hon om olycklig kärlek, ensamhet, övergivenhet och vånda..... Ett exempel i titeldikten: "Mirakelkvinnan" M


Mirakelkvinnan (Poesi i världsklass)

Sedan du övergav mig
blir jag vackrare för varje timma.

Jag glöder som ett lik i mörkret.

Ingen ser hur runda och skarpa
mina ögon blivit,

hur mitt skelett liknar en urna av glas,

hur jag lyfter ting i mina slamsor till händer,

min hållning, förstenad av lusta.


Nej, det är bara din grymhet

som kretsar runt mitt huvud,

likt ett ljus,

ruttnande gloria.




Övriga genrer av Scribble
Läst 1308 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-09-21 16:20



Bookmark and Share


  aol
en brutal rak ruggigpoesi som kändes,
2010-05-13

  Hans Christian
Min intelligenta komm. blir : WOW, vad häftigt!
2009-08-01

    Rakelle
ja, verkligen

blå

bara ord

dagas

vem
2009-06-23

  Cadena
Droge till den här titeln. Och den är ju fantastisk i sin osannolika konsekvens i det rätt specielle bildspråket. En översättning? Fungerar bra.
2008-11-24

    Scribble
men...det finns helt fantastiska poeter också i Sverige,
se bara denna sajt!!!/S
2008-09-21

  Mr Lindemann VIP
Skir - känsligt - ömhetsfullt

Eller? fel där

Cyniskt - realistiskt - brutalt
2008-09-21

  -Ulla Tilemo- VIP
Den här texten är så STARK.....vilket språk den förmedlar....wow
Tack för att du lät oss få läsa den här! Bokmärker
2008-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Scribble