Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åländsk vedeldad kraft

Vem kan segla förutan vind?

När jag sjunger godnatt
för mitt minsta knyte.

Då sjunger jag från min barndoms
trygga knä.





Vem kan ro utan åror?

Min röst bryts i falska toner
när Åland gör mig till byte.

Blir liten och ledsen och vill
bara till vik i stilla lä.





Vem kan skiljas från vännen sin?

Tårarna stockas i väntrum
håller minnena levande.

Jag längtar till farmor o farfar
till klippor utan käder och brygga med saft.





Ni är döda och har lämnat er
framtid till mig av trevande.

Men ni och Lemböte på Åland
ger mig en otrolig känsla av vedeldad kraft.








Åländsk folkvisa.

Ro ro till fiskeskär
många fiskar finns det där.

Gäddorna långa,
aborrna många.

Hugg i nacken,
kast i backen.

Spar till jul och påska.



Miss You!




Fri vers av Barfota utan strumpor och skor
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-23 19:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är ngt visst med Åland och ålänningar säger jag som seglar ihop med en del av dem och har bott på Åland.
Vackert beskrivet!
2008-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Barfota utan strumpor och skor
Barfota utan strumpor och skor