Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skillnaden mellan utopi och dystopi är att det senare kan uppnås.


Bussjäveln och Måndag

MÅNDAG kallas fenomenet
när hela världen plötsligt vill spilla kaffe
på din nya, vita tröja
lägger 200 kronor på busskort
som används till 1/8
för att sedan tappa bort det

det var de dyraste 4 kilometerna i mitt liv

UPPTRAPPNING LÖRDAG;
sprit i en H&M påse, laddad till tänderna
omförpackad alkis som
väntar att få bli packad
- slå ut i blom -
skitdryga människor överallt
sjunger om att bli full på Cola
jag ska bli precis som dem

punktering på cykeln
missar första bussen med 2 minuter, tough luck
30 minuter senare
käftar 5 moppekillar åt 1 ny chaufför
han stänger alla 3 dörrjävlar och drar
bara 1/3 av resenärerna hinner stiga på

”tjena bruden
blåser det som fan
eller är det bara jag?”
jag säger det inte högt
för egentligen
är jag är så jävla arg

avverkar 40 minuter till fots
och ser en 3:e buss passera på vägen
sista bussen i motsatt riktning går 23:15
jag kommer att promenera samma väg igen
fast 6 timmar senare

brorsan befinner sig
5000 spänn från sverige
jag vill 100% bort
kanske åt samma håll

nämnde jag att jag spenderat en hel söndag
bakfull som fan
åt att hallucinera om MacGyver?
redbull + vodka är lömskt
whiskey smakar i alla fall
tillräckligt skit
för att avstå i rättan tid

ständigt dessa i-landsproblem
GE OSS EN RYMDINVASION!
så att jag slipper gnälla

MÅNDAG igen; den kommer ständigt tillbaka

på vägen hem från lektionen
som jag missat
(eftersom jag tvingades bråka
med min hyresvärd)
åkte jag buss och satt bredvid
en högljudd gubbjävel
som pratade ändlöst om att han var kändast i stan
- frågade om jag trodde
att jag var någon
för att jag inte lyssnade

I'll cry when I'm done killing




Övriga genrer av dmark
Läst 412 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-29 16:56



Bookmark and Share


    annkajsafelicia
underbar text!
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

dmark
dmark