Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad tycker ni om längden? Kort/lång?


I min stad bor inga bögar

Min stad

Det tar två minuter att cykla genom min stad, två minuter. Som att äta ett äpple är att gå igenom fem tusen personer och en pizzeria.
Här bor allt möjligt folk. Dom är
snickare
banktjänstemän
poeter
bagare
biblotikarie
brandman
bilmekaniker.

Alla är olika
Alla är så lika

Vi lyssnar på fräsch musik, dricker på fredag, lördag och ibland på onsdag. Man firar sina barn. Ljus, levande tårta. Köper möbler på ikea, gillar Ernst bättre på SVT, lånar helst inte pengar.
Vi bygger bo på luft och jobbar när det regnar, hoppar när det kallnar

Det är i min stad där vi bor, det.

Vi gillar lagom men äter utlänsk mat. Ibland.
Vi läser deckare men betar av årets Augustpris. Ibland.
Vi trivs i vår trygghet men längtar till stadspulsen. Ibland.
Ja jävlar, här bor vi bra.

I min stad bor inga bögar. Vi skrattar åt dem på teve. Asfalt, snus, blicken ner, knuten näve.
I min stad finns inga svarta. Vi tar kort på dem i smyg. Företag, betong, blicken upp, lagom stor bil
Välkommen, välkommen till min stad.
Här kan du bo, leva, trivas.
Avsky, hojta, gripa, söka.
Tyyyyyyna bort eller leva upp.'
Skriva i tidningen att "NU JÄÄÄÄÄÄÄVLAR ÄR DET NOG", eller byta vid ingressen

Vilsna själar. Vi som blev kvar.
Kvar i min stad




Fri vers av Skogen/Staden
Läst 377 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-15 20:54



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
MVG.
2008-11-01

  Della K
Skiiiit bra var denna!!

Verkligen skiiiiit bra!
2008-10-26

  Elin F
haha, känner verkligen igen mig i detdär. bra förmedlat:)
2008-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Skogen/Staden
Skogen/Staden