Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man kan likna det med en inflyttning


inflyttningen

En inneboende har flyttat in
är ständigt i mitt huvud och städar
i min mage och festar loss
jag som hyresvärd är lite avvaktande mot denna gäst
vem e hon?
vad gör hon här?
stör hon mig?

Snart bör vi väl skriva under avtal
om normer och värderingar här i föreningen
tvättstugans rutiner
och programmera in numret till störningsjouren

För det känns som hon kan bli långvarig
kanske bli så där jobbig och på
det gäller att visa var gränsen går
för
i n t i m z o n e n

Men annars passar vi rätt bra ihop
Hon och Jag
samma morgon humör, så vi håller oss på varsin sida
lika less på att laga mat
och ibland när jag beträder tröskeln är det som skorna vore så bekanta
samma storlek
lika nötta
frågetecken

och så förstår jag
hon är jag

och jag som trodde hon bott här förr





Fri vers av Janniqa
Läst 943 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-16 13:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Janniqa