Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utforska allt som är jag

Hon ville se om jag kunde svänga som dom sa
Om jag kunde älska som ett lejon
Leva som tusen till
Se min gråa cardigan
Känna mitt ljusa hår i nacken
Jag sa

Han ville se om jag kunde måla som jag sa
Om jag kunde skriva tusen dikter
lura döden
Röka fyra tusen cigaretter utan att hosta
Röra vid min högra armmuskel
aj.
Se mig bara i ögonen
Jag sa: Se mig bara i ögonen
Han gick

Dom ville höra om Afrika. Om stränder och dansande, svarta pojkar. Dom som hade så tomma, gråa ögon efteråt.
Dom ville se om jag kunde lösa svåra problem
Springa på tre minuter
Dom ville se mig sätta en värld i brand. Se mig springa därifrån på tre minuter

Jag sa:
Se på mina händer
Se på mina bruna, grova händer
Se bara på dom
Spela på mina höftkulor
Stryk mig över foten
Men..
Dom nickade besviket
Gick sin väg

Och här står jag kvar
med allt som är jag




Fri vers av Skogen/Staden
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-21 16:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skogen/Staden
Skogen/Staden