Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En morgon med Leo i soffan


Hannah

Hemma i lägenheten är det tyst. Skönt tänker Hannah där hon ligger i soffan framför teven. Stella och Joacim är i plugget. Det skulle hon själv med vara, men idag var en dag då sängen var extra skön och föreläsningen om planekonomi mindre viktig.

Studierna har blivit lidande av allt det som har hänt. Imån ska jag ta tag i det som måste läsas tänker hon. Imån!

Frukosten är uppdukad på vardagsrumsbordet och favoritfilmen är på väg att börja. För första gången på länge verkar hon ha funnit en stund av frihet, en stund av tid att tänka på något annat.

Gud vad snygg han är tänker Hannah och myser ner sig under täcket samtidigt som Leonardo di Caprio bjuder upp den rika flickan från första klass till dans under däck. Att fly från verkligheten har blivit Hannahs favoritsysselsättning. Nu vill hon leva i en annan värld, i en annan tid, i ett annat liv. Slippa ångesten, mardrömmarna och tankarna. Hon vill att allt ska bli som det var innan. Under filmens gång känns det som att det blir verklighet, allt det tunga försvinner. Men verkligheten vill annorlunda och samtidigt som Leonardo di Caprio sjunker mot botten inser Hannah att hon vill nå ytan igen, men först måste hon lära sig att simma.




Övriga genrer av Cricke
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-31 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cricke