Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är visst inte bara mobilerna som har utbytbara skal, utan även vi människor. Ett par olika beroende på omständigheterna .....


Fasad - är något mer än det yttre på våra bostäder!

Vad är de för fasad du gömmer dig bakom.
Vilket skal har du krypit in i idag?

Du hävdar bestämt att du är den du är,
och passar det inte så får det vara.

Jag köper det delvis, men inte helt.

Är det lättjan - eller bekvämligheten -
som får dig att inte alls kunna tänka dig,
att ändra på något i ditt sätt eller beteende,
utan lämnar det helt och hållet åt din närmaste
omgivning - att anpassa sig efter dina viljor.

Du är snabb som attan att "gnöla" när någon är
"besserwisser", långsynt", "trångsynt" eller måste
ha sista ordet. Men när du själv är där - blir du
fruktansvärt förnärmad om någon påpekar det.

Du är engagerad - vi andra exhalterade.

Du är så fruktansvärt snäll, så du lider av att
du har så svårt att säga nej -
men om någon annan är det, då får den minsann
höra att den borde tuffa till sig.

Är du så förbannat osäker på dig själv,
att du måste gömma dig bakom en halv-
bufflig attityd, som sårar mer än du anar.

Fel och brister tillhör andra - inte dig -
ändå påstår du dig vara ödmjuk.

Jo, pyttsan!




Övriga genrer av gulltussen
Läst 245 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-12 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gulltussen
gulltussen