Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av många man kan se från en körläktare...


Obelix

Obelix sitter alltid i kyrkan
på raden näst längst fram
med morotshår ner till axlarna
som aldrig har rört vid en kam

Hans glasögon är nog äldre än jag
han har smutsiga kläder och skor
På håll ser han ut som en jätte
men är mindre än vad man tror

När orgeln spelar en prydlig psalm
då sjunger han lycklig och fri
och följer utan en tanke
en helt annan melodi

Obelix brukar alltid vråla ett hej
men säger just inget mer
Han sitter och visslar i kyrkan
bland folk som är tysta och ber




Fri vers av Evelina Rosenqvist
Läst 344 gånger
Publicerad 2005-08-15 15:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag tycker att den r väldigt fin faktiskt!
2005-08-15

    ej medlem längre
Gullig rimdikt om iakttagelsen av en annan person, bra!
2005-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Evelina Rosenqvist
Evelina Rosenqvist