Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En repris, för nöjes skull!


Gata utan namn

 

Namnkommittén var på bettet:

uppfarten till lasarettet,

kanske i Ulricehamn,

skulle få ett lämpligt namn.

>O<

Varför inte "Bättringsvägen"

sa en ledamot förlägen

till de andras muntra skratt.

Men hans namnförslag föll platt...

>O<

...till marken när en kvinna sa:

"Det är inte särskilt bra!

Sjukhuset är inget dårhus

nya vägen till dess bårhus

skulle därmed löpa mången

risk att kallas Hädangången!"

>O<

Mötet var därefter snöpt.

Gatstumpen blev aldrig döpt.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-08 15:55

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
haha! helkul från den
kommunla världen!
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP