Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ojojoj! Jag hade glömt den här! Julrepris på (enstaka) begäran!


Den tragiska visan om Mary Christmas

 

Jo, pappan hette Christmas

och mamman Marianne.

och häromåret fick de

ett flickebarn, minsann

som erhöll namnet Mary.

En ren tillfällighet

ty ingen, när hon döptes,

såg nå't märkvärdigt i det.

 

Men pappan blev befordrad,

fick jobb i USA

Och där blev Mary mobbad

nästan varenda dag

för "Scary Mary Christmas,

hon som är julens skräck!

En löjlig liten tomte

med tårar i sin säck!"

 

Men Mary kvävde vreden

djupt inom sig. Och se'n

hon svor i tysthet eden:

"Dom skall nog få igen!"

Hårt sminkad och med löshår

hon gick till en affär

och sa: "Ge mig ert läski-

gaste automatgevär!"

 

Vad vill ni veta mera?

Hur många som strök med?

Vad prästen sa i kyrkan,

hur Father Christmas led?

Att flickan blev historisk

bevisas kanske däri:

Nu nämns hon inte Christmas.

Hon sveps, som Bloody Mary.

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-11 20:15

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Jag känner igen den, den är icke ny,
jag får en känsla av att déjà lu.
Men dikter som skrivits på detta vis
går helt förträffligt att ta i repris.
2008-12-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP