Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla postgironummer som börjar med 90 000 är en säker adress bland alla de som ber om ditt bidrag. De andra skadar det inte att kolla upp lite extra.


På uppdrag av Karl-Bertil Jonsson

 

Min barndomstids tre musketörer

var urtypen för de charmörer

som kämpade för att bevisa

att världen mår gott av rättvisa.

 

Med samma idéer förtrogen

smög Robin Hood i Sherwoodskogen

och Leslie Howard gjorde sitt

i rollen som Pimpernel Smith.

 

En jätte i kamp att fördela

rättvisa är Nelson Mandela

och Gandhi och Moder Theresa

för rättvisan ropat sig hesa.

 

Idag, när vi glädjas åt ljusen

vi erinras om nittiotusen -

de postgironummer som gäller

vårt lands viktigaste apeller.

 

Så glöm för ett ögonblick krisen

och slakta den gödda spargrisen

till förmån för dem som blev över,

vars välfärd din gåva behöver.

 

Om du gör det vågar jag lova

din skänk blir en uppskattad gåva. 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-16 17:43

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Du är allt en sjusärdeles go tomte du, Carl-Erik!
2008-12-16

  Mangal VIP
Kanonidé. Kul! Gillar skarpt!
2008-12-16
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP