Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en litet för lång text på det hela taget, och naturligtvis, helt utan poäng... ...julen känns ju allt litet poänglös numera i denna moderna tid i nådens år 2008


En vit jul

.
.
.
.
För en som varken röker
eller dricker alkohol
kan det ändå vara svårt
att få till en vit jul
eftersom snön kom och gick
för flera veckor sedan

den var här på en kort sejour
till fördel för andra trakter i gamla Sverige

nu när julordet står för dörren
får en akta sig för att inte äta
för mycket så en måste rulla in till granen
och de evenuella klapparna

bror min och jag har lovat varandra
den här julen har vi visserligen klappar
till övers för varandra
men blott sådana som hör axeln
eller möjligen kinden till

snälla måste vi förstås också vara
inte som vanligtvis annars
flyga varandra mentalt i strupen
fälla cyniska tillmälen, omdömen
det var då fan vilka fula byxor du har
har du varit på loppmarknad nu igen(?)

en frödefull jul tänker jag mig
med klädd och tänd plastgran
tända stakar i vart fönster
som för att visa upp för grannen

mat som sill o lax o rotfruktslådor
jansson, barnsson (den utan ansjovis i)
sylta, korv, köttbullar, skinka, rödkål
potatis, olika röror, räkor etc
(vad nu räkor har med julen att göra)

jag väntar mig inget besök av tomten
om än tron vill vara nog så stark
kommer han ändå får han sin gröt
men mandeln får han förstås
se sig om i månen efter helt klart
.
.
.
(en bugg i systemet gör att jag känner mig tvingad att skapa mellanrum där mellanrummen förut inte var något problem att skapa)




Övriga genrer (Essä/Recension) av lodjuret/seglare VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-19 10:37



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
om jag känner min bror rätt så kommer han att forsätta låta kattsrkället stå där under granen, som flera jular förr, sörplandes i sig av det barriga vattnet som skall försöka hålla den äkta granen vid liv i det äkta parets villa, att dricka vattnet ur sin egen skål tycks inte på långt när lika spännande, det har man ju hört att vattnet är grönare kring andra marker...
2008-12-29

  Dr Jimmy Johansson The 777
Mr Tom Ten lägger sig ned på knä under en barrande gran och sticker ned ett polkagrisrandigt sugrör i julgransfoten.
Mr Tom Ten ligger där och diar, speglar sig i den granna granens kulörta pungkulor och tänker: i hur många år till kommer allmänheten att tillgodogöra sig denna kritvita bluff.
2008-12-20

  lodjuret/seglare VIP
tack för tipset men det får nog bli alfapet och gömma nyckeln för vår del är jag rädd, vi är avdankade grafiker hela bunten...
2008-12-19

  Fokus
Texten är inte för lång och julen känns det som om den tog slut för flera veckor sedan. Riv och slit överallt och julmaten har människorna hållit på och ätit av hur länge som helst.
TP brukar jag och min familj frossa i på julen. Rekommenderas!
2008-12-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP