Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sen repris, men bättre sent än...


Redan


Redan hemma!
Och vad blev det?
Liten pojke!
Åh, så rart.

Går han redan?
Och kan läsa?
hela böcker?
En så’n fart!

Skolkat skolan?
Relegerad?
Börjat jobba?
Redan kär!

Redan pappa?
redan frånskild?
Redan omgift?
Litterär?!

Redan farfar
knappast femtio
nästan tandlös
något fet.

Taskigt blodtryck
diabetes
pensionerad
Va? Poet?!

Redan sjuttio
mumsar fullkorn
spar på fettet
det är höst.

Vintern nalkas.
Det gick undan!
Det var kul.
Ack, klena tröst!




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-19 16:53

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Jo den här minns jag..helt enkelt görbra!!!!applåder!!!
2008-12-20

  Njord
JA tiden passerar med ljusets hastighet Fint skrivet
2008-12-19

  Njord
JA tiden passerar med ljusets hastighet Fint skrivet
2008-12-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP