Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Don't drink and drive!


Tomten är full

 

Tomten är full av kärlek till barnen

och tomten är full av känsla för skarnen

ja, tomten är full av julfridens bud

och glömmer, i misshugg, alla förbud

som just i december så retligt förenar

vanliga bilar med selade renar

som framförs av män som sedan advent

har slarvat en smula med sina procent.

Nu i arresten, i vinter så kulen

tomten får ångerfull tillbringa julen.

Småbarnen sitter vid granen så rart

och frågar sin mor: "Kommer pappa snart?"

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 532 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-12-21 18:06

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
"hej tomtegubbar slå i glasen, men låt bli trampa på gasen!!"
Kul dikt..påhittig som du är *S*/B
2008-12-21

  Anders P VIP
Socialrealistisk julvisa. Påminner lite om "Tomten Lars" av Owe Thörnqvist.
2008-12-21

  Erik L
Mycket väl skrivet och jag gillade den underfundiga humorn i denna. Kul också att läsa dessa dikter som anknyter till julen så dagarna för jul. Bravo!
2008-12-21

  Nagini
Helt underbar, brukar oftast inte tycka om poesi med rim, men den här är fantastisk! Bokmärke!!
2008-12-21

  Carola Zettergren
Ajaj, skäms på sig tomten....mycket underhållande med ett allvarligt budskap i botten!Applåder!!!!
2008-12-21

  Måna N. Berger
"Don´t drink and drive
- smoke and fly!"

Nä nä, fy på mig, förlåt tomten, nu får jag väl inga klappar i jul..!
Men.. vad hände med renarna? Rudolf med röda mulen, åkte han på avgiftning?

Jag menar alltså: bra dikt! God Jul!
//Måna
2008-12-21

  Mangal VIP
Snyggt och viktigt! Skarnen var ett nytt ord för mig.
2008-12-21

  Madjori
Du är verkligen duktig på att rimma.... läser den med glädje om och om igen...
God-Jul!
2008-12-21

  TheDouche
Fruktansvärt humoristisk...
2008-12-21

    Skrivarn
Skojsig dikt!
2008-12-21

  Gunnel André VIP
Snyggt inslaget eländespaket!
2008-12-21
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP