Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är full

Allt är konstigt och jag är full. Hela världen är så jävla konstig och bara snurrar.

Ljuset är släckt i nästan alla hus, men det betyder inte att alla sover. Just där blev killen avsugen av en tjej han knappast känner men intalat sig själv att han faktiskt ville ha henne trots att flickvännen finns hemma och tjejen som inte vet vem hon är suger honom till ljudet av Sagan om de två tornen och intalar sig själv att detta är vad hon vill.

Jag har fått samma fråga om jag är kåt under kvällen att det känns som om jag kommer spy om en enda kille försöker ta mig på brösten och le ett lyckligt leende och vill att jag ska med just honom hem ikväll.

I lägenheten borta i hörnet slår mannen sin fru och hon hinner nästan tänka ut en ny ursäkt till arbetskamraterna på måndag. Stoltheten är nästan borta, men det lilla hon har kvar bär hon upp så att alla kan se.

Och jag är full och liknar nästan vilken tonåring som helst.

På nattbussen hem spyr folk och de de flesta passagerna kan känna illamåendet komma krypandes även fast de nästan är nyktra.

I parken blir just nu en tjej våldtagen av en kille som är så full att han knappt kan få kuken att stå, men varför missa tillfället? Med kortkort kjol, höga klackar och är hon berusad så får hon skylla sig själv. Men tjejen är inte den enda som kommer må dåligt dagen efter, i ett hörn sitter en kille uppkrupen och undrar hur fan han kunde sjunka så lågt medans han gråter.

Och jag är full och svamlar mest.

I ett hus långt nere på gatan ligger ett gammalt par och sover fridfullt, lyckligt ovetandes om att frun snart ska dra sitt sista andetag. Men nu ligger de där och håller varandras händer, precis som de har gjort de senaste 40 åren. Och jag vill bli som dem.

Ibland vill jag inte bo i denna världen men vissa saker gör det värt att bo här.

Jag är ung, full men kanske inte så dum som jag ofta tror och jag kan fortfaranade känna doften av honom i min säng.




Övriga genrer av Angelio
Läst 551 gånger
Publicerad 2005-08-22 22:31



Bookmark and Share


  MaFilda
vilken vacker, sorlig dikt. Jag fullkomligt älskar den.
2005-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Angelio
Angelio