Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag förhärligar överklassen




"har du fått höra att du är pretto någon gång?"

jag kan göra en lista:

om du är skyldig till någon utav punkterna
har du med största sannolikhet blivit kallad
pretto, förmodligen av personer som inte
känner dig:


människor som inte vet om att du har självdistans,
humor och självinsikt nog att inte vara krystad
och stiff:




1.
du har råkat citera dostojevskij
på ett fik en aning för högt

2.
du har råkat ha basker offentligt

3.
du har råkat läsa thomas mann,
thomas bernhard eller tomas tranströmer
på stadsbussar

4.
du har råkat tömma dansgolvet genom
att spela sarah-singlar absolut ingen kan
relatera till

5.
du har råkat skrika om feminism i klassrum
när ni går igenom pippi långstrumps roll i
svenska folkhemmet

6.
du har råkat svara "nej, men jag har läst
på spaning efter den tid som flytt"
när någon frågat om du har läst på spaning med
bridget jones

7.
du gör en jävla lista över vad som räknas som
pretentiöst, men övergöder den med humor för att
visa att du faktiskt besitter självdistans, humor
och självinsikt

8.
listan du gör innehåller varken självdistans,
humor eller självinsikt





Övriga genrer av robert ff brand
Läst 555 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-01-04 20:06



Bookmark and Share


  Alfie M
Jag erkänner:
har läst Tranströmer på buss 639 och buss 637.
2009-01-07

  Maria Zena Viklund
erkänner,ler
2009-01-07

  Linen
heh, det är bara att rodnande försiktigt sträcka upp handen...
2009-01-06

    Emelie W. Vikström
Haha, humor! du har skön stil.
2009-01-04

  Larz Gustafsson VIP
Jag har blivit beskylld för allt möjligt.
Jag tycker det säger mer om dem som beskyller än om mig.
2009-01-04
  > Nästa text
< Föregående

robert ff brand
robert ff brand