Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utvecklade lättare ätstörningar i högstadiet. Mår bra nu, men skulle säkert kunna falla dit igen. Tex genom nyårslöften.


Nyårslöften 2

Det är så lätt
att måla ångest
över ljusa väggar
tjock lila färg
över penslarna
Jag väljer mellan
ljuslila eller mörkt
nästan blå
intensiva toner

Jag har klarat mig
nu
har jag förstått
en längre tid
men om jag
andas
viktväktarpoäng
och "inga semlor"
och "är jag inte lite väl mjuk,
här bak på ryggen"
eller "om jag promenerar
20 min till kan jag äta en banan"
tar det nog
bara en tunnelbanestation
innan jag målar
med din närvaro
över väggarna
igen,
ångest.




Fri vers av Tea Alex
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-10 12:15



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Det är nog lättare gjort än vad många tror
2009-01-10

  Måna N. Berger
Måla inte fan på väggen! Det är en sådan som flyger i oss när vi tror att vi inte duger som vi är. Ät temlor, som Ture Sventon säger! Det är gott! Du duger!
2009-01-10

  Yrre VIP
Jättebra skrivet!
2009-01-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror det är en god idé att sänka ribban och slappna av.
Det är samhällets fitnessfascism som piskat fram ätstörningar hos människor.
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex