Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Primavera

 

Jag minns den första gången

det begav sig.

Det var så underbart att

jag kom av mig.

Jag hörde koltrastar

och näktergalar

och livets fröjder fyllde

jordens salar!

 

På späda grässtrån blänkte

säd i solen,

en busig droppe hamnade

på kjolen

vars fåll ännu låg uppvikt

över höften

när vi låg kvar och avgav

kärlekslöften.

 

Se'n cyklade vi hem,

hon med viss möda.

Hågkomster som de här

är rosenröda.

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-13 10:02

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Rosendoften känns långan väg du...!
2009-01-13

  Larz Gustafsson VIP
Primavera, dolce vita!
Den här tyckte jag mycket om!
Livsbejakande och sprängfull av livslust.
Som knopparna på våren som liksom vill brisera.
2009-01-13
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP