Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TRÖST


när allt vill liksom brista och gå sönder
och lidandet blir alltför tungt för mig
så finns en tillflykt invid Faderns hjärta
där lugn och stillhet ljuvligt lägrar sig
där finns förståelse för mina tårar
och läkedom för hjärtats alla sår
en tillflykt från allt det som slår och sårar
och från mig själv när jag är den som slår

om jag får bli så liten och förkrossad
att isen smälter i Guds varma famn
så kan jag stiga fri, förlöst, förlossad
i namnet som är över alla namn
jag är ett ler på Krukmakarens skiva
det verk Han har begynt fullbordas skall
Hans milda hand kan bara den beskriva
som känt sig som ett ganska hopplöst fall

LARZ GUSTAFSSON 13/1 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 472 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-01-14 08:22



Bookmark and Share


  CJ
Vilken vacker text!!!! BRAVO
2009-03-27

  Marie Å
Så fint och tröstrikt skrivet
Även jag fastnade för raderna "en tillflykt från allt det som slår och sårar och från mig själv när jag är den som slår"
2009-01-14

  Eva Langrath VIP
Just så hos honom får vi vara den vi är,

Eva
2009-01-14

  Gunwale VIP
Mycket fint!!
2009-01-14

  duvan59
Vilken vacker text djup, innehållsrik med en vacker ton och strålande rim. Bokmärker den
Önskar en bra dag

Lotta
2009-01-14

  duvan59
Vilken vacker text djup, innehållsrik med en vacker ton och strålande rim. Bokmärker den
Önskar en bra dag

Lotta
2009-01-14

  mare VIP
Han får kalla, hårda hjärtan uppvärmda.......kärleken varm...
2009-01-14

    Tea Alex
"en tillflykt från allt det som slår och sårar
och från mig själv när jag är den som slår"

Jättebra skrivet! Speciellt den nedersta raden av de två jag kopierar här tycker jag om!
2009-01-14

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2009-01-14

  kath
Du beskriver tillit när den är som starkast, vackrast o skörast ...
2009-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP