Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När ljust blir mörkt.


När höstens löv faller ner

himlen som förut var färgad
i en varm ljusblå nyans
blev med tiden sakta kallt azurblå
de ljusgröna solreflekterande lövverken
exploderade i höstlika färger av olika slag

gyllengula roströda och mörkgröna
löv faller ner på den
tidigare sommargrästäckta marken

en regnsvart skur sköljer bort
de glittrande daggdropparna som samlats
på de ljusa skimrande bladen

en solnedgång med den
mörka skymningssilhuetten av en örn
blir det sista din blick
vilar på innan mörkret tilltar




Fri vers av Elin E
Läst 355 gånger
Publicerad 2004-05-29 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elin E