Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnen av sommar hos mormor och morfar på landet. Dalälv mot fingarnas toppar. Och jordgubbar till frukost.


Juniminnen

Bortom sång
och liv och dans
stannar juninattens
minnen
stilla

Hallonsnår
som rivs mot ben
bara fötter
i fuktigt gräs

Jag doppar handen
i vattnets virvlar
små små fiskar
söker mat

Mot mina fingrar
finns plötsligt
livet
Det sprakar
och slår ut
av blommor
i själen
i rabatten











Fri vers av Tea Alex
Läst 106 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-21 16:52



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Underbart. Får mig att snabbt
förflytta mig till min barndoms
Jämtland
2009-01-21

  Mr Lindemann VIP
Nostalgisk tillbakablick på en sommar som vari en tid som flytt, ger nutiden en stänk av skörhet inför insikten om att ålderdomen kan visa sig inte enbart som minnen iframtiden
2009-01-21

  Måna N. Berger
Jag blev helt förälskad i stroferna om de små fiskarna som nopprar på fingrarna efter mat,

"Mot mina fingrar
finns plötsligt
livet"

Underbart!
2009-01-21

  Larz Gustafsson VIP
Juni vid Dalälven, lilla vän...
Nu rör du vid strängar i mitt inre (igen...)
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex