Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är förstås en ren gås, inte alls en anka


En ursäkt för att skriva ett frågetecken eller kanske två?






Om en personlighet
som exempelvis Kalle Anka
skulle vilja göra en high five

så skulle det förstås
bara bli en high four
eftersom han och andra
tecknade figurer av samma slag
bara har tre fingrar och en tumme.

Att tummen inte är ett finger
är nästan lika omtvistat
som att Pluto skulle vara en planet.

Vilket hänvisas till påståendet
att den som såg fenomenet först var amerikan.
Troligen då Walt Disney
eller någon av hans hundratals tecknare,
eftersom just Kalle bara har just fyra
öh tre fingrar, samt en tumme.

Nu har du kanske känslan av
att det här som kunde ha blivit
en härlig anekdot
dristade sig till att inte bli mycket mera
än en tumme?

Om du verkligen känner så
är det bara att dra ut fingrarna
ur det där stället
där de för tillfället befinner sig

(exempelvis munnen
eller någon annan kroppsöppning)

samt själv författa en orginell text
som inte alls berör fenomenet planeter.

Om det räcker för dig
med att dra ut tummen
så räcker det även för mig.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-22 20:18



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Lika viktigt är att ställa frågan om tänder, tandkött och andra tandnära delar hör till kroppen eller ej. Själva tänderna gör det visst inte, men exakt var i munnen går gränsen till vårdcentralens ansvarsområde? Är änder tandlösa - även om det aldrig var menat att de skulle ha några? Vart tar Kalle A:s tänder vägen när han inte är arg längre?
2009-01-25

  lodjuret/seglare VIP
jag tycker att man skall ställa fråga om tummen till läkarvetenskapen eftersom just denna är så tudelad åsiktsmässigt i frågan. Är tummen ett finger och var befinner det sig i så fall ofta nog?
2009-01-23

  Gunwale VIP
Fransmännen har tjugo fingrar eftersom dom kan benämna tårna "fotfingrar"... Men Charles Canard har såsom fjättrad anka förstås fortfarande endast åtta, eller sex, sådana.
2009-01-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP