Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skilde mig i somras, efter att ha insett att jag aldrig skulle kunna ge min exman det han behövde. Han hade ett neuropsykiatriskt funktionshinder. Och jag orkade inte.


Jag gråter så sällan/ Otillräcklighet

Jag gråter
så sällan
numera

Det behövs inte
så ofta
helt enkelt

Men när
jag tänker på
hur otillräcklig
jag är
hur dåligt
självförtroende
jag har
som partner
rinner tårarna
automatiskt
nedför kinderna
blir strilar
av minnet
av mina förhoppningar

Jag köpte en klänning
Jag fick håret uppsatt
jag gifte mig
i min favoritkyrka
med en man
jag älskade mer
än livet själv
Jag var ung
men jag var modig
och jag lovade
bort allt
för Honom
med stort H

När verkligheten
och ett funktionshinder
kom ikapp
gick jag
nästan under
År av kamp
för stöd och råd
och hjälp
och mediciner
Det blev som en livsstil
att vara hans stöd

Men jag orkade inte





Fri vers av Tea Alex
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-22 22:34



Bookmark and Share


    leelee
Jag tror att jag förstår.
Att vara olycklig i långa tider, gör ingen människa lycklig.
Det krävs mod att ge upp.
Vilket skäl man än har.
2009-01-23

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Nästa gång (jag ser i min kristallkula)
finns han där för dig. Och du kommer
känna ovanan av att den mannen
älskar dig och vill ge dig, lika mycket
som du vill ge honom. Tro på det.
:-) Det leder dig framåt och du ser
det vackra han ser i dig.
2009-01-23

  Lotti
starkt att inse sina egna begränsningar.... stark text
2009-01-22

  Larz Gustafsson VIP
Vi är människor. Med allt vad det innebär.
2009-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex