Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är ett himla tjat om vuxenpoäng överallt, och oftast verkar det som om det är positivt att INTE vara vuxen. Intressant!


Vuxen var ordet

Jag tycker om
att vara hemma
i sällskap
med mina dikter
och era verk

Jag samlar
vishet
bakom skuggor
av ungdom

När blir man vuxen?
vad det någon
som frågade
När man
frågar det
är man i alla fall
inte ung längre
tänker jag

Jag har rastlöshet
emellanåt
som en sexåring
energi i perioder
som någon
som nyss fyllt tolv
eller åttiotre
Ovisshet
som ett nyfött barn
och ekonomi
ja den är som
den brukar
bristfällig
Vuxen?
Det får
icakortet
avgöra













Fri vers av Tea Alex
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-23 21:58



Bookmark and Share


  Ronny Berk
läser med ett leende, vuxen med barnasinnet kvar blir min kommentar...
2009-01-23

  Larz Gustafsson VIP
Om "vuxen" betyder att vara så inskränkt och lagom som vissa är så vägrar jag att bli det.
2009-01-23

  Måna N. Berger
När min son var liten såg han i dödsannonser att det stod "istället för blommor, tänk på .. fonden si och så"
Han funderade och så frågade han:
- Kan man inte skriva "Istället för blommor, tänk på Ica-kort AB?"
Vuxenpoäng? :)
2009-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex