Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I ett vitmålat vardagsrum, i ett nytt hem. Alldeles för sent.


Inga problem!

-Vart tycker du soffan ska stå?
-Ibland så känns det som att du tröttnat på mig.
-Om vi ställer byrån mer åt höger..?
-Det känns som att du tröttnade direkt egentligen, direkt efter det där grälet.
-Det blev skitsnyggt med vita väggar!
-Om vi gick i parterapi?
-Och jag ska plantera blommor vid förstutrappan!
-På TV går de alltid i terpai. Om allting.
-Om lillan tar rummet till höger så kan Leo ta det till vänster tycker jag.
-Det känns som att du inte förstår.
-Hon kommer trivas med den utsikten. Mot lekparken.
-Jag känner mig otillräcklig.
-Nu får du sluta vara så omöjlig!
-Men vi har ju glidit ifrån varandra!
-Det har vi INTE.
-Jag känner ju att vi har det.
-Fast jag säger att vi INTE har det.
-Vi har problem.
-DU har problem.

*tystnad*

-Om vi ställer bordet lite mer däråt..? *suckar*
-Tack! Ja det kanske vore snyggt.
-Vi har inga problem.
-Nej precis. Inga problem.
-Inga problem.
-Precis!






Fri vers av Tea Alex
Läst 172 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-24 23:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hakuna matata...(Jo, jag testade på några vänner från Burundi en gång, och det är verkligen äkta swahili...)

Talar man förbi varandra så där som du beskriver det så ligger förhållandet risigt till. Två skilda världar, liksom.
2009-01-25

  greajt
roliga texter ... typ
ironi
bra (:
2009-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex