Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anakreonism nr 122

 

 

Tillvarons frälsarkrans?

Humor och självdistans.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-25 16:24

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Folk som saknar humor skrämmer mig. De är farliga. Hamnar de i beslutspositioner är de livsfarliga.

Med självdistans är det likartat. En av de obehagligaste människor jag träffat saknade allt vad självdistans heter. Då han var över 60 friade han till en 20-årig svarthårig skönhet. Han kunde även stå ledigt i 90 minuter i talarstolen och ösa upp truismer som han själv trodde var epokgörande filosofi.

Har för mig att ett grekiskt talesätt lyder: Gnoti se auton.
2009-01-25

  Gunnel André VIP
Tänk om fler insåg det...så många problem - egna och andras - som skulle lösas smärtfritt!
2009-01-25

    ej medlem längre
Bra egenskaper. Jag tror att det var Amos Oz som i en intervju en gång sa att han aldrig hade sett en fanatiker som hade Humor och aldrig någon som hade humor som blivit Fanatiker...
2009-01-25
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP