Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den odugliga kärleken





jag är så trött på kärleken
den är helt oduglig
den du vill ha får du inte
den du inte vill ha
vill ha dig
det du vill kämpa för
ger den andra upp
om du vågar
blir den andra feg
är du trogen
vill den andra ha äventyr
kommer du nära
ryggar den du älskar undan
Gud måste helt enkelt
ha tänkt på något annat
gjort en konstruktionsmiss
gått vidare till viktigare saker
och låtit kärleksmaskinen hosta på
ooljad och gnisslande
så att även de mest sympatiskt
inställda änglarna
förskräckta tror att
den snart sprängs i bitar
eller slutar gå
med ett pysande intetsägande läte
och så gör den inte det
trots allt
kan inte Gud anställa en ingenjör
eller maskinskötare
så att det blir någon ordning
någon som älskar maskiner
helt enkelt
jag vänder ansiktet mot himlen
och ropar
hallå
hallå, det är något fel här
det fungerar inte som det ska
den fungerar inte som den ska
jag kan ju inte föreslå
en haverikommission för Gud
för kärleksmaskinen
hostar ju på
men Gud borde sätta någon
på att utreda saken
jag föreslår en rejäl ombyggnad
vi kan ha ett uppehåll
här nere på jorden
det tror jag alla går med på
för så här kan vi ju inte ha det
kärleken stängd för underhållsarbete
startar igen nästa år
men Gud är väl upptagen
på annat håll
med viktigare saker
vad det nu kan vara




Fri vers av willex VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-01-28 23:31



Bookmark and Share


  Minkki VIP
"en haverikommission för Gud" - vilken sprudlande kreativitet och rolig dikt! Inte lätt att älska, men värt!
2011-04-09

  Feminaz
Jooosch kanske kärlek är som en muskel man kan låta falla i glömska eller... jo men ett sådant där Love-GPS hade underlättat, fast då kanske det hade blivit trizzzt och vi bortskämda, smile
2010-07-27

  Patrik Orion Sten
En helt underbart rolig och tänkvärd text, och så sann!
2010-03-25

  Gisela Nordell
tankegångarna
känns igen
att det ska vara
så svårt att få till det
Man får ta det i "tårtbitar"
Lättsamt skrivet
om svår fråga
2009-05-15

  Cosmic Johanna
En Verklig poetsisk pärla med tankar och budskap som berör.

Denna borde allt fler läsa *applåder*Bokmärker*
2009-02-07

  Blåbäret
rackarns så bra skrivet...
2009-02-02

  papessa
Gud så bra.....så bra.....
2009-02-01
  > Nästa text
< Föregående

willex
willex VIP