Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Regnbågens texter (som i ett annat århundrade)


Sockel





En del av möbeln foten stödjer vid
fotens vila gör mig vilsam
vinkeln mot sockeln är hälften
sockelns vinkel är nittio

Foten mot sockeln föder själva tanken
på vilan och höljer i dunkel morgondagen
utsliten av dagligt knog vid bordet
gör tanken på vilan angenäm
samt vinkeln för foten berättigad

Sockel sockel
fyra väl hyvlade bräder
fernissade o hopfogade i fyrkant
placerade under själva verket
där kronan av knoget samlar sig
fortskrider gör knoget hela dagen
och dagen innan är samma som den i morgon

Sockel sockel
en förflugen tanke bara
denna del av möbeln
foten gärna stödjer vid





Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 216 gånger
Publicerad 2009-02-04 08:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP