Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jaget befinner sig i ett slags mer eller mindre permanent tillstånd av förälskelse, det är därför sångerna trängs i huvudet även under ett besök hos tandläkaren, där till och med 'Ack Värmeland du sköna' finns tillgängligt i ihågkommet skick fast jag aldr


Något litet om att bli kär







Denna påträngande känsla

från ingenstans plötsligt


vilken fyller kropp och själ



likt ett badkar fylls för badet

fylls människan för njutningen


kvalet, tvivlet och slutligen vissheten




det är inte magkatarr

det är förälskelse


varje gång föremålet för ens förälskelse



kommer i sikte

uppstår samma tillstånd


av lågfrekvent hysteri

av känslomässig anarki




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-04 08:45



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Så där, då kan du sluta fantisera: Var så god och skölj, nu e de klart för idag!
2009-02-04

  Vilsen Annette-hittar vägen
Ha ha... härlig beskrivning!
2009-02-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Exakt! Inuti
det hamrar på...
Knepigt, föremålet
för ens låga, kan bli
för en, en plåga och
sen skall man våga!
Kärleken på en ställer
krav, det är, som att
vara på ett gungande
hav, man kan lyckas
eller gå i kvav...
2009-02-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP