Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kerubers lek

Uppe på himlavalvet finns en särskild stjärna
Det sägs om den, att i dess inre
finns ett hemligt rum...
Där busar och leker små keruber
mitt i evighetens tidsström

En och annan gång, av pur glädje
skjuter de prick
och deras pilar far igenom ett universum
På jorden går människor och snickrar på sina liv
och genomfars plötsligt av en besynnerlig värme

En värme som kallas kärlek
ömtåligt balanserande på tillit
en allvarsam; djupt vacker lek

På ett och annat himmelskt moln
gör små keruber lekfulla besök
fnittrar hejdlöst åt förtjusande fullträffar
och gjuter tårar över de hjärtan
som vill men inte vågar

Blinka lilla kärleksstjärna där
med alla ljuvligt lekande keruber
Tindra hopp och tro och mod
för oss alla och envar
Lämna inte någon längtande kvar...




Fri vers av Feminaz
Läst 208 gånger
Publicerad 2009-02-06 12:59



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ljuvligt och vackert ordat!
2016-08-28

  lodjuret/seglare VIP
förtjusande rader, bedårande helt enkelt
(sjöng förstås raderna högt för mig själv)
2009-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz